Image default

​Të mërkurën, konferenca e ardhës për ecurinë e rastit Gucati dhe Haradinaj

Më 11 dhjetor 2020, Gjykatësi i Procedurës Paraprake i Dhomave të Specializuara të Kosovës konfirmoi aktakuzën e parashtruar më 30 tetor 2020 nga Prokurori i Specializuar kundër Gucatit dhe Haradinajt.

Këta të fundit akuzohen për “vepra penale kundër administrimit të drejtësisë, pengim të personave zyrtarë në kryerjen e detyrave zyrtare, frikësim të dëshmitarëve dhe për shkelje të fshehtësisë së procedurës”.

Në seancën që u zhvillua më 19 dhjetor në Hagë, Hysni Gucati u deklarua i pafajshëm para Dhomave të Specializuara. Gucati tha se ai dhe bashkëluftëtarët e tij kanë luftuar për liri dhe në mbrojtje të atdheut. I pafajshëm është deklaruar edhe Haradinaj.

Më 25 shtator 2020, Gucati dhe Haradinaj u arrestuan si të dyshuar nga Zyra e Prokurorit të Specializuar, me mbështetjen e EULEX-it dhe policisë së Kosovës dhe u transferuan në objektin e paraburgimit të Dhomave të Specializuara të Kosovës në Hagë.

Me konfirmimin e aktakuzës, Gucati dhe Haradinaj kanë statusin e të akuzuarve para Dhomave të Specializuara të Kosovës.

Nënkryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës (OVL) të UÇK-së, Nasim Haradinaj, ka dërguar në Gjykatën e Apelit vazhdimin e paraburgimit të tij nga Dhomat e Specializuara.

Më 24 dhjetor 2020, gjykatësi i procedurës paraprake vendosi që t’i vazhdohet paraburgimi Haradinajt dhe mohoi kërkesën e tij për një seancë dëgjimore për këtë çështje.

Më 5 janar Haradinaj ka apeluar ndaj këtij vendimi në Gjykatën e Apelit, por Paneli i Gjykatës së Apelit pranë Dhomave të Specializuara ka refuzuar apelin e Nasim Haradinaj kundër vendimit për mbajtjen e tij të mëtejshme në paraburgim.

TË ngjajshme

Valon Syla: Bashkimi Kombëtar përmendet për të nxitur votuesit

Radio-Ahireti

Kuqi: Kur shpallëm pavarësinë, bacën Rifat e futëm në Kuvend si në odën e vetë edhe pse kishte procedura rigoroze për siguri

Radio-Ahireti

Hoxhaj: Lajçak e ka fyer Kosovën e hartën, do t’ia them javën e ardhshme kur të vjen në Prishtinë

Radio-Ahireti

​BE dakordohet me Pfizer për 300 milionë doza të tjera të vaksinës

Radio-Ahireti

Kurti: Dardania e Vitia janë të gatshme për ndryshime demokratike

Radio-Ahireti

Tahiri: Çdo njeri t’i tregojë fëmijëve për heronjtë e UÇK-së, për urtinë e Rugovës e për sakrificën e Vasfije Krasniqit

Radio-Ahireti