Image default

​Vijon rinumërimi i mbi 400 vendvotimeve

Arsyet e rinumërimit të këtyre vendvotimeve u kategorizuan në katër grupe kryesore.

E para është se gjatë procesimit të formularëve të rezultateve të subjekteve politike dhe kandidatëve 35 vendvotime nuk kanë mundur të procesohen si të rregullta për shkak se gjatë auditimit është vërejtur se nuk janë bartur saktë votat e subjekteve politike në formularin e rezultateve.

E dyta arsye është përmendur se gjatë procesimit të formularëve të rezultateve të kandidatëve 6 vendvotime nuk kanë mundur të procesohen si të rregullta për shkak të problemeve teknike. Këta formularë janë plotësuar në mënyrë të paqartë dhe nuk mund të lexohen me saktësi.

Arsye e tretë thuhet se në formularët e rezultateve të kandidatëve, në 370 vendvotime, është vërejtur se kandidati ka më shumë vota se subjekti politik dhe në raste të caktuara të gjithë kandidatët kanë më shumë vota se subjekti politik.

Ndërsa arsye e katërt u tha se në 83 vendvotime të tjera, gjatë krahasimit të votave të subjekteve politike me votat e kandidatëve, rezulton se te të gjitha këto raste subjekti nuk ka vota, ndërsa kandidati apo kandidatët kanë vota dhe anasjelltas.

Në përgjithësi, numri i vendvotimeve të rinumëruara deri më tani me vendim të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, përfshirë dhe 12 vendvotimet e rinumëruara javën e kaluar, është 506 vendvotime.

TË ngjajshme

Vetëvendosje gjobitet për tubimin në Prizren

Radio-Ahireti

​OBSH teston vaksinën e AstraZeneca me efikasitet të dyshimtë

Radio-Ahireti

A do ta dërgojë PDK në Kushtetuese Kurtin nëse ai nominohet për kryeministër?

Radio-Ahireti

SHBA raporton mbi 102 mijë raste të reja me COVID-19

Radio-Ahireti

Policia aksion nëpër fshatrat e Lipjanit, arrestohen katër persona

Radio-Ahireti

Komuna e Mytaher Haskukës manipulon tenderët, Prizreni që dy vite pa ndriçim publik

Radio-Ahireti