a-e-pranuat-rregullin-e-ri-te-whatsapp?-keto-jane-te-dhenat-qe-do-t’i-ndaje-me-facebook

A e pranuat rregullin e ri të WhatsApp? Këto janë të dhënat që do t’i ndajë me Facebook

Pasi WhatsApp azhurnoi udhëzimet e saj për mbrojtjen e të dhënave në janar, kompania u lejua të ndajë të dhënat e përdoruesit me kompaninë mëmë Facebook. Kushdo që nuk pajtohet nuk mund të përdorë më WhatsApp. Kjo ka çuar në një eksod të madh të përdoruesve në aplikacione të tjera alternative, të tilla si Signal dhe Telegram.

Kishte ende konfuzion rreth asaj që saktësisht WhatsApp ndan tani me Facebook. Sipas kompanisë, qëllimi kryesor ishte krijimi i mundësive të reja të të ardhurave për bizneset. Dyqanet WhatsApp mund të përdoren për të bërë blerje përmes “Facebook Business”.

Për këtë, Facebook gjithashtu ka shërbimin e tij të pagesave, Facebook Pay, transmeton Lajmi.net. Në mënyrë që ky model biznesi të funksionojë, të dhënat duhet të transferohen nga njëra platformë në tjetrën. Nëse e përdorni WhatsApp, të dhënat e mëposhtme ndahen me Facebook:

  • Numri i telefonit
  • Informacioni i telefonit inteligjent (modeli, sistemi operativ, shfletuesi, ID i pajisjes) / adresa IP
  • Vendndodhja
  • Të dhënat e transaksionit
  • Informacion se si të ndërveprojmë me të tjerët (përfshirë kompanitë e tjera)

Bisedat private dhe historitë e bisedave, thirrjet, informacionet në grup dhe vendndodhjet e ndara, megjithatë, nuk ndahen me Facebook, siç thekson kompania.

Në SHBA, këto të dhëna mund të shkëmbehen lehtësisht midis WhatsApp dhe Facebook. Duket ndryshe në Bashkimin Evropian. Kjo është arsyeja pse udhëzimet për mbrojtjen e të dhënave në këtë vend gjithashtu deklarojnë: “Asnjë nga informacionet që transmeton WhatsApp (…) nuk mund të përdoret për qëllimet e vetë kompanisë Facebook”. /Lajmi.net

TË ngjajshme

Mark Zuckerberg thotë se Apple tani është duke i bërë konkurrencën më të madhe

Radio-Ahireti

Si të aktivizoni logon e Apple tek telefoni juaj

Radio-Ahireti

Ju që bëni shumë screenshot në iPhone, a e keni ditur këtë?

Radio-Ahireti

Kush i ka shpikur Emoji-t dhe kur u bë zbulimi ityre?

Radio-Ahireti

MiG-41, Rusia prezanton planet e avionit gjuajtës hipersonik ‘të gjeneratës së gjashtë’

Radio-Ahireti

Facebook do të ndaloj të gjitha postimet politike, për shkak të dhunës që po organizohet përmes platformës

Radio-Ahireti