a-mund-ti-dhurohet-dikujt-dele-per-kurban?

A mund ti dhurohet dikujt dele për Kurban?

Pyetje:

A mundet që
djali ti dhuroj babait një dele që ai ta ther Kurban?

Djali ka kope delesh
dhe e ndanë një si dhuratë për babain, ndërsa ai e ther si Kurban.

Përgjigjja:

Djali mund ti dhuroj delen babait të tij që ai ta ther si Kurban. Si çdo dhuratë tjetër, edhe kjo mund të pranohet apo të refuzohet. Nëse personi e pranon atë dhuratë dhe e ther si Kurban, dhe nëse kafsha i plotëson kushtet e Kurbanit është i vlefshëm.

Muftiu i Sarajevës, Dr. Enes Ljevakoviç

Fetve-i emini i Akademisë për Fetva pranë BI të Bosnjës

Përktheu: A. D. Islampress

TË ngjajshme

Vonimi i agjërimit të ditëve të lëna gjatë Ramazanit

Radio-Ahireti

Urime i festave fetare të jomuslimanëve

Radio-Ahireti

Dezinfektuesit për duar që përmbajnë alkool

Radio-Ahireti

A e kam obligim martesën?

Radio-Ahireti

Kur lejohet prishja e agjërimit?

Radio-Ahireti

Nuk ka agjëruar për shkak të punës, si është halli i tij?

Radio-Ahireti