Image default

Ajri sot në Prishtinë, i cilësisë mesatare

AQI  “mesatare” është prej 51 deri në 100. Cilësia e ajrit është e pranueshme, sidoqoftë për disa ndotës mund të ketë brenga mesatare shëndetësore për një numër shumë të vogël njerëzish. Për shembull, njerëzit që janë jashtëzakonisht të ndjeshëm ndaj ozonit mund të përjetojnë vështirësi (simptome) të kanaleve të frymëmarrjes.

Monitoruesi i cilësisë së ajrit që ndodhet në Ambasadë mat grimcat në ajër në Prishtinë çdo orë, duke përfshirë pluhurin, baltën, blozën, tymin dhe pikat e lëngshme.

Grimca të tilla mund të jetë rezultat i lëshimit të gazrave nga automjetet dhe termocentralet, nga djegia e qymyrit apo e drurit, apo ndodhi të drejtpërdrejta si zjarret në maje dhe mund të mbetet pezull në ajër për periudha të gjata kohore.

Grimcat e kësaj madhësie, rreth 1/30 të diametrit të mesatares së fijes së flokut të njeriut, përbëjnë rrezikun më të madh për shëndetin.Studimet shkencore kanë lidhur ndotjen afatgjatë prej grimcave, veçanërisht nga grimcat e imta, me probleme të mëdha të shëndetit, si sëmundje të zemrës dhe të mushkërive.

TË ngjajshme

Hoti për Vetëvendosjen: Do të zhduket si parti

Radio-Ahireti

​Zemaj lavdërohet për vizitën që kishte bërë në veri: Pa eskorta e pa blinda

Radio-Ahireti

KQZ-ja tregon si duhet ta dërgojnë diaspora pakon me fletëvotim

Radio-Ahireti

Diaspora e Kosovës e pakënaqur me votimin përmes postës

Radio-Ahireti

Duriqi e krahason binomin Kurti-Osmani me atë Putin-Medvedev

Radio-Ahireti

107 vjeçarja tregon se kujt ia besoi votën dje: Kam shkuar me loçkën e zemrës të votoj

Radio-Ahireti