ambasada-amerikane:-korrupsioni,-nder-pengesat-me-te-medha-per-rritjen-ekonomike-te-kosoves

Ambasada amerikane: Korrupsioni, ndër pengesat më të mëdha për rritjen ekonomike të Kosovës

“Kjo fushatë, që filloi në shtator të vitit 2020, vë në pah se si të gjithë qytetarët që jetojnë në Kosovë mund të luajnë rolin e tyre përmes angazhimit qytetar aktiv për ndërtimin dhe sigurimin e të ardhmes paqësore, të drejtë dhe të begatshme. Ndryshimi është i mundshëm vetëm kur populli i Kosovës të marrë të ardhmen në duart e veta dhe të ndërmarrë veprim për të nxitur ndryshimin”, thuhet në njoftim.

Ambasada thekson se korrupsioni mbetet ndër pengesat më të mëdha për rritjen ekonomike të Kosovës, investimet në sektorin privat dhe krijimin e mundësive për punësim, veçanërisht për të rinjtë.

“Përmes veprimit të thjeshtë – duke thënë „Jo” dhe duke refuzuar për të marrë pjesë në nepotizëm, ryshfet dhe korrupsion, madje edhe në shkallë të vogël, si dhe duke i raportuar rastet – qytetarët e rëndomtë mund të kenë ndikim të vërtetë dhe afatgjatë në luftimin e korrupsionit”, thuhet në njoftim.

TË ngjajshme

Luma: Lista Vjosa do të ishte një LDD e ditëve të sotme po të mos bashkohej me VV-në

Radio-Ahireti

Lumezi kërkon angazhim në mbarëvajtjen e zgjedhjeve dhe efikasitet në trajtimin e rasteve të korrupsionit, krimeve ekonomike dhe sekuestrimit të pasurisë

Radio-Ahireti

Haradinaj i tregon Bidenit se e ka shpallur kandidaturën për president

Radio-Ahireti

Limaj paralajmëron padi ndaj gjenocidit serb në Kosovë

Radio-Ahireti

Infektimi nga Covid-19 – Pse duhet të mbroni sytë?

Radio-Ahireti

Analistët: Kurti mund të shpresojë te votat e LDK-së për zgjedhjen e Vjosa Osmanit presidente

Radio-Ahireti