Image default

Biden përgatitet t’u japë shtetësinë 11 milionë emigrantëve

Legjislacioni i gjerë do t’u siguronte rrugë për nënshtetësinë 11 milionë emigrantëve, përfshirë ata me Status të Mbrojtur të Përkohshëm, punëtorët emigrantë të fermave dhe njerëzit pa dokumente të ardhur në SHBA si fëmijë, të ashtuquajturit ëndërrimtarët.

Biden përsëriti të martën, më 16 shkurt së ai dëshiron një rrugë drejt shtetësisë për emigrantët pa dokumente që banojnë në ShBA.

“Po, ka një gamë të gjerë të gjërave që kanë të bëjnë me imigracionin,” tha Biden për CNN, raporton Ora News.

Mbrojtësit e imigrantëve kanë theksuar nevojën për reformën legjislative pas viteve të vazhdimeve të ndryshueshme të politikave dhe veprimeve ekzekutive që kanë lënë miliona jetë në harresë.

Përpjekja e rrugëve të ndryshme për ta miratuar atë reformë është një domosdoshmëri, argumentojnë ata.

“Ne duam të jemi pragmatikë dhe t’i bëjmë gjërat shpejt,” tha Kerri Talbot, nëndrejtor i Qendrës së Imigracionit.

TË ngjajshme

Francë: Më shumë se 1.000 persona të shtruar në spital brenda dy ditësh

Radio-Ahireti

107 vjeçarja tregon se kujt ia besoi votën dje: Kam shkuar me loçkën e zemrës të votoj

Radio-Ahireti

Hoxhaj: Fitorja e PDK-së është Rimëkëmbje e shtetit dhe jetësim i idealeve të atyre që luftuan për lirinë e Kosovës

Radio-Ahireti

Ish-këshilltari i Thaçit: Selimi nuk po i mungon askujt në VV, Kurti po e përmend më shumë Thaçin

Radio-Ahireti

Telogu Hamiti: Palestina është dashur ta njoh moti Kosovën, e jo të rreshtohet me Serbinë

Radio-Ahireti

​1 mijë e 503 të vdekur nga COVID-19

Radio-Ahireti