demaj:-feja-nuk-i-duhet-politikes

Demaj: Feja nuk i duhet politikës

“Nuk mund të pajtohem që në Kosovë ka një luftë kundër islamit. Keqinterpretimet ose interpretimet sipas interesave të caktuara nuk i shërbejnë rritës dhe zhvillimit të një shoqërie demokratike”, ka thënë Demaj.

“Çështjet e diskursit fetar të ndikimit të politikës në fe dhe fesë në politikë janë të tejkaluara. Feja nuk i duhet politikës. Nuk mund rasti i shqiptarëve të jetë i krahasueshëm me vendet e rajonit. Te Kosova dhe shqiptarët e vetmja mundësi është kultivimi i vlerave kombëtare”.

Demaj ka thënë në Edicioni i Analizës se për LDK-në është e rendësishme të kultivohen traditat shqiptare sa i përket komunikimit ndërfetar.

TË ngjajshme

Osmani pas ardhjes së vaksinave në Kosovë: Të jemi të durueshëm me qeverinë

Radio-Ahireti

”Nuk janë të mirëmenduar”, ekspertja Vishaj komenton sloganet e partive politike në Kosovë

Radio-Ahireti

67 pacientë me COVID-19 po trajtohen në Spitalin e Pejës, 9 në gjendje më të rëndë

Radio-Ahireti

Ushtarë amerikanë mbërrijnë në Shqipëri

Radio-Ahireti

Finalizohet Projektligji për Kompensimin e viktimave të krimit

Radio-Ahireti

Turqia me liri të kufizuar të shtypit: Gazetarë të burgosur, gjobitur e kërcënuar

Radio-Ahireti