Image default

Elezi: Pas disa dite dihet numri i saktë i fletëvotimeve nga diaspora

Kështu ka bërë të ditur zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valmir Elezi.

”Në QNR, Shërbimi Votues i KQZ-së ka filluar procesin e vlerësimit të pakove të supozuara me fletëvotime dhe selektimin e tyre, të cilat kanë ardhur nga jashtë̈ Kosovës gjatë periudhës së votimit përmes postes nga 2 deri më 12 shkurt. Ky proces ka për qëllim të verifikojë nëse pakot në fjalë janë dërguar nga votuesit e regjistruar suksesshëm si votues jashtë̈ vendit, apo nëse pakot e dërguara plotësojnë̈ kriteret ligjore. Në fund të këtij procesi të vlerësimit, i cili do të na marrë kohë disa ditë, do të dimë se sa është numri i saktë i fletëvotimeve nga jashtë vendit”, deklaroi Elezi.

Sipas tij, në këtë qendër po vazhdon procedimi i të dhënave të formularëve të subjekteve politike dhe kandidatëve për deputetë.

“Nga 2 mijë e 382 vendvotime, deri më tani janë procesuar të dhënat e formularëve të subjekteve politike për rreth 1 056 vendvotime (44.33%) si dhe të dhënat nga formularët e kandidatëve për rreth 841 vendvotime (35.11%)”, tha ai.

Lidhur me gjendjen e vendvotimeve, Elezi tha se prej gjithsej 2382 vendvotimeve, vetëm 80 prej tyre nuk kanë mundur të procedohen si të rregullta.

“Nga 2 mijë e 382 vendvotime, një numër i vogël i tyre, vetëm rreth 80 sosh, nuk kanë mundur të procesohen si të rregullta për arsye të ndryshme: mospërputhje të nënshkrimeve apo formularë të rezultateve të panënshkruara nga anëtarët e Këshillit të Vendvotimit. Këto vendvotime do të shikohen më në detaje për problemet që kanë dhe në bazë të të gjeturave do të përgatitët një raport me rekomandime i cili do të paraqitet në KQZ”, theksoi zëdhënësi i KQZ-së.

TË ngjajshme

Mbi 1 mijë e 500 viktima nga COVID-19 në Kosovë që nga fillimi i pandemisë

Radio-Ahireti

10 të vdekur dhe 311 raste të reja me COVID-19

Radio-Ahireti

Pfizer: Bosnja nuk ka përmbushur kushtin për vaksina

Radio-Ahireti

Nesër shpallen rezultatet përfundimtare nga zgjedhjet e 14 shkurtit

Radio-Ahireti

VV nuk e pranon as vendimin e Supremes, edhe këtu ankohet për ndikime politike

Radio-Ahireti

Kush janë politikanët që e kanë ditur 2 muaj më herët datën e shpalljes së pavarësisë së Kosovës?

Radio-Ahireti