Image default

Facebook i ndalon lajmet në Australi

Vendimi është përgjigje për ligjin e propozuar që kompanitë teknologjike si Facebook e Google të negociojnë me media për të shfaqur përmbajtjen e tyre.

Ligjbërësit kanë thënë se rregullat e reja janë për të mbrojtur interesin publik të gazetarisë, duke u siguruar që për lajmet e shpërndara mediat të paguhen për përmbajtjen e tyre, shkruan CNN.

Por Google dhe Facebook kanë kundërshtuar me futjen e rregullit të ri, duke argumentuar se ai bazohet në një keqkuptim të marrëdhënies midis kompanive të teknologjisë mediave.

TË ngjajshme

Pasi ta lexoni këtë nuk do ta përdorni më iPhone jashtë kur është ftohtë

Radio-Ahireti

Si të aktivizoni logon e Apple tek telefoni juaj

Radio-Ahireti

Çfarë po ndodh me WhatsApp dhe pse njerëzit po frikësohen për privatësinë

Radio-Ahireti

Shenjat që tregojnë se dikush ju ka hakuar telefonin

Radio-Ahireti

Google do të fusë kërkimin me “screenshot”

Radio-Ahireti

Dita Ndërkombëtare e Internetit te Sigurt, disa nga rreziqet

Radio-Ahireti