Finlanda merr presidencën e radhës të BE-së

Finlanda merr sot presidencën gjashtëmujore të radhës të Bashkimit Evropian.

Kjo është hera e tretë që Finlanda, si vend anëtar i BE-së, kryeson Këshillin e BE-së.

Këshilli i BE-së është trup që bashkon ministrat e vendeve anëtarë dhe takohet sipas sferave të caktuara, që nga bujqësia e deri te çështjet e jashtme dhe të brendshme.

Finlanda merr kryesimin e radhës të Këshillit të BE-së nga Rumania, ndërsa më 1 janar të vitit 2020 do t’ia dorëzojë atë Kroacisë. /kp/Telegrafi/

TË ngjajshme

Babai im i ka humbur gati gjysmën e aftësisë së dëgjimit dhe shikimit

Radio-Ahireti

Kuvendi miraton rezolutën për gjenocidin serb në Kosovë

Radio-Ahireti

OBSH: Mbi 8 milionë njerëz humbasin jetën çdo vit nga përdorimi i duhanit

Radio-Ahireti

Tregim interesant: Divorci më i çuditshëm në histori!

Radio-Ahireti

Dijaneti turk dhuron libra në gjuhën spanjolle për muslimanët në Argjentinë

Radio-Ahireti

Fuat Sezgin zbulon plagjiaturat e perëndimorëve në librat historik

Radio-Ahireti