gërguri:-mos-besoni-gjithçka-ne-internet-edhe-nëse-e-shihni-me-sytë-e-tuaj

Gërguri: Mos besoni gjithçka në internet edhe nëse e shihni me sytë e tuaj

Dren Gerguri, ligjërues në Universitetin e Prishtinës, në emisionin Edumedia i cili realizohet në bashkëpunim me OSBE-në, u bëri thirrje të gjithë përdoruesve të internetit të kenë kujdes rreth prodhimeve të ndryshme mediatike për shkak edhe të shfaqjes tashmë të fenomenit të ri të manipulimit teknologjik i njohur si ‘deepfake’.

Sipas Gërgurit, me ‘deepfake’ apo falsifikim të thellë mund të shtrembërohen deklarata nga video të personalitetëve të ndryshme dhe të duken si të vërteta.

TË ngjajshme

Kërcënuan presidentin italian për shkak të vaksinimit, hetohen dhjetëra persona, mes tyre dy shqiptarë

Radio-Ahireti

Hoxhaj nga Gjakova: Do ta shndërrojmë këtë qytet në qendrën më të madhe industriale në Kosovë

Radio-Ahireti

Osmani për hartën e Lajçakut: Kufijtë tanë u shënuan me jetët që mori gjenocidi i Serbisë

Radio-Ahireti

Osmani për festën e Pashkëve: Urojmë që festimi i radhës nuk do të na gjejë të distancuar fizikisht

Radio-Ahireti

​Oslo shtrëngon masat antiCOVID-19

Radio-Ahireti

A mund t’i përballojë Kosova politikisht dhe ekonomikisht një palë zgjedhje të reja?

Radio-Ahireti