Image default

Gështenja japoneze mund ta parandalojë rënien e flokëve

Gështenja japoneze e ujit është bimë që rritet në pellgje dhe liqene.

Dhe, sipas studimeve të reja, kjo është pema që po flitet se ka potencial për trajtimin e rënies së flokëve te dy gjinitë, transmeton Telegrafi.

Studimi i ri i kryer nga ekspertët e universitetit Hannam thotë se ekstrakti i pemës e rritë numrin e qelizave që janë përgjegjëse për rritjen e flokëve.

Dhe, duke i forcuar këto qeliza, stimulohet rritja e flokëve dhe parandalohet rënia e tyre.

“Ambienti modern i jetesës është mjaft stresues dhe e ka rritur numrin e njerëzve që ballafaqohen me rënie të flokëve, prandaj edhe është rritur interesimi për trajtimin e rënies së flokëve. Është kruciale të identifikohen ilaçe të reja që mund ta promovojnë rritjen e flokëve”, ka deklaruar udhëheqësi i këtij studimi, Kim Young-Min. /Telegrafi/

TË ngjajshme

Pija që ju ndihmon ta shmangni sulmin në zemër

Radio-Ahireti

Me ecje humbet peshë, por jo me çfarëdo lloj ecjeje

Radio-Ahireti

A mund të infektohemi me coronavirus nëpërmjet parave?

Radio-Ahireti

Mos përdorni shkopinj pambuku për pastrimin e veshëve – kjo metodë është më e lehtë dhe më pak e rrezikshme

Radio-Ahireti

“Mbrojtja e shëndetit mendor është e rëndësishme gjatë karantinës”

Radio-Ahireti

Pediatri paralajmëron: Cilët viruse janë aktualisht te vogëlushët

Radio-Ahireti