Image default

Hapja e partisë së re shkakton përplasje mes romëve të Kosovës

Aktivisti nga Graçanica është në listën zgjedhore të nismës së formuar para ca javësh “Romani Iniciativa”.

Me këtë nismë synohet të realizohen të drejtat e romëve sepse, siç thotë Salijeviq, për interesa të këtij komuniteti nuk është punuar fare nga deputetët e legjislaturave të kaluara.

Kyçjen e Salijeviqit në politikë e sheh të rrezikshme deputeti i tri legjislaturave Albert Kinolli që është kryetar i Partisë Rome të Bashkuar të Kosovës.

Kinolli pretendon se “Iniciativa Rome” është satelit politik i Listës Serbe për përmbushjen e qëllimeve të saj në legjislaturën e tetë që del nga zgjedhjet e 14 shkurtit.

“Këto janë përralla. Ne nuk jemi satelit – as të serbëve as të turqve dhe as të boshnjakëve, por jemi të pavarur”, tha Salijeviq i cili dikur ka qenë anëtar i Këshillit Konsultativ për Komunitete në kohën e presidentit Hashim Thaçi.

TË ngjajshme

Besim Dina pas votimit: Sonte do të qeshim me ata që janë të pasionuar pas partive politike

Radio-Ahireti

Hoti në Fushë Kosovë zotohet për rregullim e dokumentacionit për shqiptarët e Luginës

Radio-Ahireti

Kurti: Në çdo takim me ndërkombëtarët do t’ia kërkojmë borxhin Serbisë

Radio-Ahireti

Vaksina “AstraZeneca” më efikase nëse intervali mes dozave është më i gjatë

Radio-Ahireti

Senati e shpall të pafajshëm Donald Trumpin për dhunën në Kapitol

Radio-Ahireti

Shqiptarja vrau 7-vjeçaren në Angli, gjykatësi: Gabova, i dhashë dënim të lehtë

Radio-Ahireti