Image default

Lutja për vëllaun që nuk është prezent

Transmetohet se një njeri i tha Uvejs El-Karanit: “Na ndero me vizitën tënde dhe miqësohu  me ne në mënyrë vëllazërore”, ndërsa Uvejsi i tha: “Unë janë miqësuar me ty me diçka edhe më të mirë se sa vizita që do të bëja, ndërsa ajo është lutja për ty kur nuk je prezent.”

Kjo është mënyra më e mirë dhe më madhështore e lidhjes vëllazërore. I Dërguari i Allahut s.a.v.s ka thënë: “ Duaja e muslimanit që bën për vëllain e tij, në mosprezencë, është e pranuar dhe pranë kokës së tij qëndron një melek i ngarkuar që të thotë: “Amin, edhe për ty qoftë ashtu!” (Muslimi)

Përshtati:  Arsim Dauti

(Islampress)

TË ngjajshme

Në vend që të merremi me tjerët, ti përkushtohemi i vetes…

Radio-Ahireti

Kthehu dhe falu përsëri, sepse namazi yt është i pavlefshëm!

Radio-Ahireti

Unë dëshiroj vetëm të përmirësoj atë që mundem

Radio-Ahireti

Mbreti dhe njerëzit e tij (tregim udhëzues)

Radio-Ahireti

Sikur Pejgamberi (savs) po flet për neve!

Radio-Ahireti

Regaibi – a po bëjmë mirë aq sa mundemi?

Radio-Ahireti