Image default

Në Kroaci mund të hyni vetëm me konfirmim se jeni testuar për coronavirus

Të gjithë personat që dëshirojnë të hyjnë në Kroaci tani e tutje duhet të kenë konfirmim se janë testuar për coronavirus.

Drejtoresha e Klinikës së Sëmundjeve Infektive “Dr Fran Mihaljeviq”, Alemka Markotiq, tha se testi nuk duhet të jetë më i vjetër se 24 orë.

“Ata që duan të hyjnë në Kroaci do të duhet të bëjnë një test në vendin e tyre, i cili nuk duhet të jetë më i vjetër se 24 orë. Vetëm me këtë certifikatë do të jenë në gjendje të hyjnë në vend. Ky është sigurim. Testi është shumë i besueshëm, por nuk është 100 për qind i sigurt kështu që duhet të kemi kujdes”, tha Markotiq për televizionin HRT.

E njëjta gjë u konfirmua nga drejtori i Institutit Kroat për Shëndetin Publik, Krunoslav Capak, në paraqitjen e tij të ftuar në TV Dnevnik Nova.

“Tani të gjithë do të duhet të kenë një konfirmim që e kanë kaluar testin e virusit dhe vetëm përmes një konfirmimi të tillë do të mund të hyjnë në Kroaci”, tha Capak.

Ministri i Shëndetësisë, Vili Beros, tha më herët se njerëzit që hynë në Kroaci gjatë fundjavës së kaluar, krijuan kontakte dhe kështu ‘kontribuuan’ në përhapjen e infeksionit.

TË ngjajshme

Trump konfirmon takimin me Erdogan javën e ardhshme

Radio-Ahireti

Shteti Palestinez

Radio-Ahireti

Kina zbulon trenin që ‘mund të udhëtojë me shpejtësi prej 600 kilometra në orë’ – paramendojeni, nga Londra në Paris, vetëm për 50 minuta (Foto/Video)

Radio-Ahireti

Tërmet në Holandë

Radio-Ahireti

“Nuk është problem që gomarët hyjnë në universitet, problem është po qe se dalin me diploma universiteti”

Radio-Ahireti

OBSH: Mbi 8 milionë njerëz humbasin jetën çdo vit nga përdorimi i duhanit

Radio-Ahireti