nitaj-kerkon-nga-bordi-i-infrakosit-te-pezulloje-perzgjedhjen-e-kryeshefit-te-ri-ekzekutiv

Nitaj kërkon nga Bordi i Infrakosit të pezullojë përzgjedhjen e kryeshefit të ri ekzekutiv

“Si ministër i Ekonomisë dhe Ambientit nuk kam pranuar që të procedoj me rinominimin e bordeve të përkohshme, në kohën kur veç procesi i zgjedhjes së bordeve të rregullta është në fazën përfundimtare!Edhe për ato ndërmarrje ku ka përfunduar procesi i intervistimit dhe poentimit, siç është rasti me Bordin e Telekomit, përzgjedhjen dhe emërimin e tij ia kemi lënë Qeverisë së ardhshme”, ka thënë Nitaj.

Ai ka thënë se zgjedhja e bordeve të reja duhet të jetë në diskrecionin e Qeverisë së re.

“Por kjo nuk nënkupton që bordet e përkohshme që janë në ditët e fundit të tyre, mund të bëjnë përzgjedhjen e ngutshme të kryeshefave ekzekutivë të ndërmarrjeve publike, madje edhe duke shkelur rregullat e konkursit, e shpesh edhe në kundërshtim me ligjin, siç ka ndodhur me kryeshefin ekzekutiv të Infrakos-it”, ka thënë Nitaj në letrën e tij.

TË ngjajshme

OBSH hedh poshtë teorinë kineze se virusi erdhi nga jashtë vendit

Radio-Ahireti

Norvegjia ndihmon Kosovën me afro gjysmë milionë euro për blerjen e respiratorëve

Radio-Ahireti

Në Serbi dyshojnë në atë që thotë Vuçiqi se çdo vit ndahen 600 mln € për serbët në Kosovë

Radio-Ahireti

Gucati mund të lirohet nga Haga, mbrojtja e tij thotë se kanë pushuar arsyet për ta mbajtur në paraburgim

Radio-Ahireti

Babai të birin, i biri prindërit e motra gjithë familjen – 6 vrasjet tragjike që ndodhën për një vit brenda familjeve

Radio-Ahireti

Në Prishtinë shkatërrohen, në Britani ka minibiblioteka edhe në oborret e shtëpive

Radio-Ahireti