partite-denohen-me-mbi-200-mije-euro-per-thyerjen-e-heshtjes-zgjedhore-dhe-kodit-te-miresjelljes

Partitë dënohen me mbi 200 mijë euro për thyerjen e heshtjes zgjedhore dhe kodit të mirësjelljes

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa – PZAP, në seancat e mbajtura me datën 18 shkurt 2021, ka shqyrtuar dhe vendosur 10 ankesa lidhur me thyerjen e heshtjes zgjedhore dhe ditën e zgjedhjeve.

Ankesat janë paraqitur nga individ, subjekte politike, kandidatë për deputet, organizata, anëtarë të Komisioneve Komunale të Zgjedhjeve, etj.Prej 10 ankesave të shqyrtuara, Paneli ka vendosur që t’i pranoj si të bazuara 2 ankesa, 1 ankesë e ka refuzuar si të pabazuara, 2 ankesa i ka hedhur si të palejuara, 5 ankesa i ka hedhur si të pasafatshme.

Përkitazi me ankesat e lartcekura, PZAP ndaj subjekteve politike ka shqiptuar gjoba në shumën totale prej: 1,200.00 €, për shkak të mosrespektimit të Kodit të Mirësjelljes.

Natyra e ankesave të paraqitura kanë qenë: Thyerja e heshtjes zgjedhore gjatë ditës së votimit, respektivisht shpërndarja e SMS-ve tek qytetaret thirrje për të votuar subjektin e caktuar politik.

Subjekteve politike ne seancën e sotme iu janë shqiptuar gjoba si në vijim:

Ndaj subjektit politik PDK janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 600.00 €;

Ndaj subjektit politik LDK janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 600.00 €;Në fund ju informojmë se Paneli sot ka shqyrtuar dhe vendosur të gjitha ankesat dhe apelet e paraqitura nga individ, subjekte politike, kandidatë për deputet, organizata, anëtarë të Komisioneve Komunale të Zgjedhjeve, anëtarë të Këshillave të vendvotimeve, qytetarë, vëzhgues, etj.PZAP për shkak të mosrespektimit të Kodit të Mirësjelljes, nga ana e subjekteve politike, Mbështetësve dhe përkrahësve të tyre, gjatë fushatës së zgjedhjeve dhe thyerjen e heshtjes zgjedhore në ditën e heshtjes zgjedhore si dhe në ditën e zgjedhjeve, ndaj tyre ka shqiptuar gjoba në shumën totale prej: 216,350.00 €.Subjekteve politike iu janë shqiptuar gjoba si në vijim:

Ndaj subjektit politik PDK janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 66,100.00 €;Ndaj subjektit politik AAK janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 52,750.00 €;Ndaj subjektit politik LVV janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 44,700.00 €Ndaj subjektit politik LDK janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 28,600.00 €;Ndaj subjektit politik NISMA janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 22,000.00 €;Ndaj subjektit politik Lista Srpska janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 2,200.00 €.

The post Partitë dënohen me mbi 200 mijë euro për thyerjen e heshtjes zgjedhore dhe kodit të mirësjelljes appeared first on Mesazhi.com.

TË ngjajshme

Numërohen mbi 97 për qind e votave, LVV me 48.18 %, PDK 17.32 %, LDK 13.19 % dhe AAK me 7.4 %

Radio-Ahireti

“Komuniteti turk, themeli i palëkundur i urës mes Kosovës dhe Turqisë”

Radio-Ahireti

Burg të përjetshëm për tre të akuzuarit në rastin “Monstra”

Radio-Ahireti

Rikthehet në shqyrtim gjyqësor rasti i vrasjes së Agonis Tetajt

Radio-Ahireti

Palestinezët dënojnë hapjen e Ambasadës së Kosovës në Jerusalem

Radio-Ahireti

Kurti flet pas takimit me Lajçakun: Dialogu nuk është prioriteti i parë as i dytë

Radio-Ahireti