pengesat-tona-me-te-medha-jane-semundjet-e-zemres

Pengesat tona më të mëdha janë sëmundjet e zemrës

Pengesat tona më të mëdha në komunitet janë sëmundjet e zemrës: arroganca, xhelozia, admirimi për mendim, mungesa e vetëdijes për të metat dhe rritja e ndërgjegjësimit për mangësitë e të tjerëve.

E them këtë me dashuri të madhe për popullin tonë. Unë e them këtë me një njohuri të mprehtë për kërcënimet e jashtme dhe padrejtësitë.

Por nëse nuk i nënshtrohemi një regjimenti të thellë dhe të qëndrueshëm, asnjë nga këto forca të jashtme nuk guxon të na shkatërrojë. Ne do të shpëtojmë nga telashet.

Autor: Dalia Mogahed; 

Përkthim: Miftar Ajdini

TË ngjajshme

Bariu plak dhe pema e mollës

Radio-Ahireti

Tregimi për Jusufin a.s. është tregim shprese

Radio-Ahireti

Disa paralele midis namazeve të detyrueshme dhe namazit të natës

Radio-Ahireti

Njeriu që i deshti rrobat e gjelbërta

Radio-Ahireti

Drejtësia e Omerit r.a.

Radio-Ahireti

Rëndësia e lidhjeve farefisnore në Islam

Radio-Ahireti