per-kater-muaj,-qeveria-shpenzoi-mbi-100-milione-euro-me-shume-se-sa-kishte-te-hyra

Për katër muaj, Qeveria shpenzoi mbi 100 milionë euro më shumë se sa kishte të hyra

Sipas ASK-së, ky botim paraqet pasqyrën e të hyrave dhe shpenzimeve qeveritare brenda tremujorit të katërt (TM4) 2020.

“Shuma e të hyrave të Qeverisë në TM4 2020 ishte 703.2 milionë euro. Pjesën më të madhe të të hyrave e përbëjnë tatimet në produkte, të cilat paraqesin 52.2% të totalit të të hyrave, ndërsa pjesa e mbetur është shpërndarë në kategori të tjera të të hyrave. Shuma e shpenzimeve të Qeverisë në TM4 2020 ishte 817.1 milionë euro. Pjesën më të madhe të shpenzimeve e përbëjnë kontributet sociale dhe përfitimet (21.3%); kompensimi i punëtorëve (20.9%); formimi i kapitalit bruto (16.6%); dhe konsumi i ndërmjetëm (10.8%). Ndërsa, pjesa e mbetur e shpenzimeve është shpërndarë në kategori të tjera të shpenzimeve”, thuhet në komunikatën e ASK-së.

TË ngjajshme

Rrëmbehen 300 vajza në Nigeri

Radio-Ahireti

Kryetari i Graçanicës: 10 mijë qytetarë të Kosovës janë vaksinuar nga Serbia

Radio-Ahireti

Fushata e Abrashit me paret e shtetit, nënshkruan memorandume milionëshe më komunat e LDK-së

Radio-Ahireti

Rritet numri i të infektuarve me Covid-19, afro 10 mijë raste aktive në Kosovë

Radio-Ahireti

Osmani s’e përmend fare UÇK-në në shkrimin për Betejën e Koshares, kritikohet ashpër nga komentuesit

Radio-Ahireti

​Nga sot testet PCR do të kryen edhe në Qendrën Rajonale të IKSHPK-së në Gjilan

Radio-Ahireti