perfaqesimi-i-grave-ne-listat-zgjedhore,-gashi:-asnjehere-nuk-eshte-kaluar-30%

Përfaqësimi i grave në listat zgjedhore, Gashi: Asnjëherë nuk është kaluar 30%

Në Klan Kosova, ai ka thënë se e drejta përfaqësimit të grave shkelet në çdo fushë sepse sipas tij, jetojmë në një shtet patriarkal.

“Përfaqësimi i grave në zona rurale, 99 për qind në pozita vendimmarrës janë burra”.

“Një problem tjetër shqetësues është problemi që shumë vajza dhe gra investojnë shumë në një edukim cilësor, por në momentin që fillojnë të krijojnë një lidhje shkëputën prej jetës reale”.

“Përfaqësimi i grave në listat zgjedhore prej vitit 2002, nuk besoj që e ka kaluar as 30 përqindëshin – sillet numri rreth 27-28-29 për qind”.

“Shkelet në çdo fushë për arsye se ne jetojmë në një shtet ende patriarkal ku ende kemi burra që diskutojnë për çdo sferë të jetës”.

 

TË ngjajshme

Suharekë: Arrestohet njëri prej grabitësve të pompës së derivateve

Radio-Ahireti

Zhgënjehen qytetarët: Kemi pritur stabilitet institucional, ne kemi votuar njëherë

Radio-Ahireti

Me fotografinë e Ibrahim Rugovës mbi kokë, Bajqinovci i VV-së shpreh sigurinë për fitore

Radio-Ahireti

Kritikat për intervistën në BBC, reagon stafi i Vjosa Osmanit

Radio-Ahireti

Ministria e shëndetësisë nuk e furnizon QKMF-në e Suharekës me material shpenzues dhe medicinal

Radio-Ahireti

OBSH-ja fton qeveritë të mos zbusin masat anti-COVID

Radio-Ahireti