Image default

Prokuroria e Shtetit ka angazhuar 88 prokurorë dhe 40 zyrtarë për të mbrojtur votën e lirë gjatë zgjedhjeve

Laura Pula, koordinatore nacionale e zgjedhjeve nga Prokuroria e Shtetit ka bërë të ditur se sistemi prokurorial është angazhuar në mbrojtjen e votës së lirë për qytetarët e Kosovës.

Pula ka thënë se janë angazhuar 88 prokurorë dhe 40 zyrtarë nga sistemi prokurorial për këtë proces zgjedhor.

“Kemi caktuar 88 prokurorë dhe 40 zyrtarë nga sistemi prokurorial që do të jenë gardian të mbrojtjes së votës ditën e zgjedhjeve. Policia edhe prokurori i shtetit kanë finalizuar edhe dokumentin strategjik për angazhim dhe veprim të përbashkët në këtë proces”, tha Pula.

Ajo shtoi se Prokuroria dhe Policia e Kosovës do të arrestojnë dhe ndalojnë të gjithë votuesit dhe zyrtarët përgjegjës në çfarëdo mënyre tentojnë apo ndikojnë në keqpërdorimin e votës së lirë të sovranit.

Këto komente Pula i bëri një konferencë për media të mbajtur në mes Komisionit Qendror të Zgjedhjeve; Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa; Prokurorit të Shtetit; Këshillit Gjyqësor të Kosovës; Komisionit të Pavarur të Medieve dhe OJQ-ve.

The post Prokuroria e Shtetit ka angazhuar 88 prokurorë dhe 40 zyrtarë për të mbrojtur votën e lirë gjatë zgjedhjeve appeared first on Mesazhi.com.

TË ngjajshme

KQZ: Në formularin e rezultateve nuk bartën votat e kandidatëve që nuk janë certifikuar

Radio-Ahireti

Rezultatet e zgjedhjeve evropiane, sfiduese për Kosovën

Radio-Ahireti

Ish-kryetari i Gjakovës, Pal Lekaj dhe të tjerët dënohen për keqpërdorime me subvencione

Radio-Ahireti

Rifillojnë fluturimet nga Katari në Emiratet e Bashkuara Arabe

Radio-Ahireti

​Zemaj i bindur që gjatë këtij muaji në Kosovë arrijnë vaksinat antiCOVID-19

Radio-Ahireti

Rasti i subvencioneve në Ministrinë e Bujqësisë, shoqërohet në polici Drejtori i Sekretariatit të Këshillit Prokurorial

Radio-Ahireti