Image default

Pyetja: A i lejohet agjëruesit freskimi me ujë (gusli, larja kokës etj.) gjatë temperaturave të larta?

Pyetja: A i lejohet agjëruesit freskimi me ujë (gusli, larja kokës etj.) gjatë temperaturave të larta?

Përgjigje: Po, ky veprim është i lejuar për agjëruesin. Muhamedi,- salallahu alejhi ve selem!,- hidhte ujë mbi kokën e tij nga i nxehti apo nga etja gjatë periudhës së agjërimit. (Shënon Ebu Davudi).

Ndërsa Ibën Omeri,- Allahu qoftë i kënaqur me ta!,- e lagte rrobën e tij që të largonte vapën e madhe apo etjen e cila e kaplonte gjatë periudhës sa ishte agjërueshëm.

D.m.th. Lagështia nuk ndikon në prishjen e agjërimit pasi ky ujë nuk depërton në stomak. Allahu është më i Dituri!.

Muhamed bin Salih El-Uthejmin, -Allahu e mëshiroftë!-.
Përktheu dhe përshtati nga arabishtja: Suad Shabani
Medine,21.05.2013

TË ngjajshme

Martesa me dy e më shumë gra në shtetet ku ndalohet poligamia

Radio-Ahireti

Nuk ka agjëruar për shkak të punës, si është halli i tij?

Radio-Ahireti

Urime i festave fetare të jomuslimanëve

Radio-Ahireti

Drekë nga furra: Për makarona të shkëlqyeshëm ju nevojiten spinaq, proshutë dhe ajkë

Radio-Ahireti

Receta e Ramazanit: Gogla mishi në salcë domatesh

Radio-Ahireti

Leximi pa abdest i Kur’anit nga telefoni

Radio-Ahireti