pzap-gjobit-aak-ne-dhe-nismen-me-43-mije-euro

PZAP gjobit AAK-në dhe Nismën me 43 mijë euro

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa – PZAP-i, në seancën e mbajtur sot ka shqyrtuar dhe vendosur lidhur me 11 ankesa që kanë të bëjnë me fushatën zgjedhore.

Prej 11 ankesave të vendosura, PZAP- i ka pranuar të bazuara 6 ankesa, 1 ankesë e ka refuzuar të pabazuar ndërsa 4 ankesa i ka hedhur të palejuara.

Andaj, ka shqiptuar gjoba ndaj subjektev3e politike në shumë prej  43,700.00 euro.

22,700.00 euro, Nisma Socialdemokrate i janë shqiptuar gjoba në shumë prej 20,000.00 euro.

PDK i janë shqiptuar gjoba në shumë prej 1,000.00 euro.

Ky është njoftimi i plotë:

Lëvizja Vetëvendosje, ka paraqitur dy ankesa, një kundër PDK, dhe një kundër AAK.

Lidhja Demokratike ka paraqitur një ankese kundër AAK.

Organizata Instituti i Kosovës për Demokraci (KDI) ka paraqitur 7 ankesa, tri ankesa kundër AAK, një ankesë kundër PDK, një ankesë kundër LDK, një ankesë kundër NISMA Socialdemokrate, një ankesë kundër Iniciativës Qytetare “Komuniteti i Bashkuar” – Adrijana

Hodzic dhe Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka paraqitur një ankesë kundër Komisionit Komunal të Zgjedhjeve në Rahovec.

Prej 11 ankesave të vendosura, PZAP- i ka pranuar të bazuara 6 ankesa, 1 ankesë e ka refuzuar të pabazuar ndërsa 4 ankesa i ka hedhur të palejuara.

AAK i janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 22,700.00 euro, NISMA Socialdemokrate i janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 20,000.00 euro,

PDK i janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 1,000.00 euro.

Gjithsejtë në seancën e sotme janë shqiptuar gjoba në shumë prej 43,700.00 euro.

Natyra e ankesave kryesisht është për shkak të shkeljes së Kodit të Mirësjelljes për subjektet politike:

Përdorimi i gjuhës se urrejtjes

Mbajtja e tubimit publik pa paralajmërim,

Shkelja e Kodit te Mirësjelljes

Vendosja e billbordeve ne hapësirat e subjekteve tjera politike

Vendosja e billbordeve dhe panove në prona politike dhe përgjatë rrugëve

Vendosja e shiritave të kuq në rrugë

Largim nga lista e votuesit

Vendosja e posterëve në shtylla elektrike

Vendosja e posterave në objekte publike

The post PZAP gjobit AAK-në dhe Nismën me 43 mijë euro appeared first on Mesazhi.com.

TË ngjajshme

1 mijë e 872 të vdekur nga COVID-19

Radio-Ahireti

Kosova voton, hapen vendvotimet

Radio-Ahireti

Norvegjia heton përfshirjen e Ujgurëve në punë të detyruara në Kinë

Radio-Ahireti

Sot manifestohet Dita e dytë e Epopesë së UÇK-së

Radio-Ahireti

KQZ numëron mbi 50 për qind të votave – LVV me 48,12%, pasur nga PDK me 18,33 për qind dhe LDK 13,71%

Radio-Ahireti

Vazhdon numërimi i votave me kusht, prin LVV me 3775 vota

Radio-Ahireti