Image default

Shtetet e Kuintit thirrje partive politike: Respektoni vendimet ligjore

Ambasadorët e shteteve të Kuintit kanë takuar kryetaren e Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ), Valdete Daka për të shprehur përkushtimin e vazhdueshëm për zgjedhje të lira, të drejta, të sigurta dhe paqësore, më 14 shkurt, dhe për ta njoftuar mbi planet e tyre të monitorimit të zgjedhjeve.

Në një komunikatë të përbashkët, shtetet e Kuintit kanë kërkuar nga partitë politike që të respektojnë vendimet ligjore dhe të përmbahen nga sulmet personale nxitëse dhe spekulative.

Ndërkohë kanë ftuar të gjitha partitë dhe kandidatët që të përfshihen në një garë të ndershme në të gjithë Kosovën, duke respektuar masat anti-COVID-19 gjatë gjithë fushatës.

Kjo është komunikata e plotë e përbashkët e shteteve të Kuintit:

Më 25 janar, ambasadorët e shteteve të Kuintit takuan kryetarën e Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ) për të shprehur përkushtimin e vazhdueshëm për zgjedhje të lira, të drejta, të sigurta dhe paqësore, më 14 shkurt, dhe për ta njoftuar mbi planet tona të monitorimit të zgjedhjeve. Derisa pandemia ka krijuar sfida shtesë, jemi të sigurtë në aftësinë e KQZ-së për të mbikëqyrur zgjedhjet. Ne vazhdojmë t’u bëjmë thirrje autoriteteve të Kosovës t’i zbatojnë rekomandimet e bëra në raportin e Misionit Zgjedhor të Bashkimit Evropian për zgjedhjet e 6 tetorit 2019.

E theksuam që KQZ-ja duhet të kujdeset që procesi zgjedhor është transparent dhe i pazënë nga ndërhyrjet politike. Procedurat parazgjedhore, përfshirë certifikimin e kandidatëve, janë ende në proces. Në këtë moment, ne besojmë se populli i Kosovës meriton qetësi dhe pjekuri nga të gjitha anët. Është e rëndësishme që vendimet ligjore të respektohen dhe rrugët e apelimit të ndiqen pa ndërhyrje. U bëjmë thirrje të gjithëve që të përmbahen nga sulmet personale nxitëse dhe spekulative.

I ftojmë të gjitha partitë dhe kandidatët që të përfshihen në një garë të ndershme në të gjithë Kosovën, duke respektuar masat anti-COVID-19 gjatë gjithë fushatës. Derisa shqyrtojnë pëzgjedhjen e tyre, populli i Kosovës meriton të dëgjojë propozime të hollësishme të politikave, nga politikanët e tyre, me argumente të bëra në një frymë debati informues.

Për të siguruar zgjedhje të suksesshme, i takon edhe popullit të Kosovës që të votojë dhe ta bëjë këtë në mënyrë të sigurt, duke ndjekur gjithashtu të gjitha masat anti-COVID-19. Qeveritë tona janë të përkushtuara për të vazhduar mbështetjen tonë në përpjekjet për të ndërtuar një Kosovë të sigurt, të begatshme, demokratike për të gjithë qytetarët, dhe për të punuar ngushtë me çdo qeveri që formohet përmes zgjedhjeve të lira në përputhje me kushtetutën.

The post Shtetet e Kuintit thirrje partive politike: Respektoni vendimet ligjore appeared first on Mesazhi.com.

TË ngjajshme

13 viktima dhe 865 raste të tjera me COVID-19 në Shqipëri

Radio-Ahireti

13 persona të vdekur dhe 582 raste të reja me Covid-19 në Maqedoninë Veriore

Radio-Ahireti

Xhamia e fshatit Herticë të Podujevës, objekti dy shekullor që i mbijetoi kohës (Video)

Radio-Ahireti

Mbi 2,5 milionë viktima nga COVID-19 në mbarë botën

Radio-Ahireti

Pfizer dhe BioNTech do të reduktojnë përkohësisht furnizimin e vaksinës në Evropë

Radio-Ahireti

Mustafa: Kah mesi i marsit zgjidhet kryetari i ri, LDK do rikthehet edhe më fuqishëm

Radio-Ahireti