te-mundohemi-te-pastrojme-zemrat-tona…

Të mundohemi të pastrojmë zemrat tona…

Kur dalim nga shtëpia mundohemi që ti veshim teshat më të mira dhe më të pastra. Kështu edhe duhet të jetë, teshat e rregulluara, të pastra dhe të mira janë pasqyrim i pastërtisë islame.  

Por, të mundohemi që kur të dalim nga shtëpia dhe të takohemi me njerëz,  zemrat ti kemi të pastra. Nuk duhet të urrejmë, xhelozojmë dhe të përqeshim askënd.

Islami kujdes më të madh u kushton pastërtisë së zemrave. Për këtë i Dërguari i Allahut s.a.v.s ka thënë: “Në të vërtetë, Allahu nuk shikon në pamjen tuaj, por në zemrat tuaja!”

Islampress

TË ngjajshme

Rëndësia e Israsë dhe Miraxhit në kohën tonë

Radio-Ahireti

“O djali im, fale namazin, urdhëro për punë të mira, e ndalo nga të këqijat…”

Radio-Ahireti

Nata e Beratit, mundësi për reflektim dhe vetëllogaritje

Radio-Ahireti

Uji dhe lutja janë jeta jonë

Radio-Ahireti

Baba i mirë nuk është ai që fiton shumë para, por ai që nuk e braktis familjen e tij

Radio-Ahireti

A ju intereson,se a keni furnizim të mjaftueshëm, dhe sa jeni të lumtur deri më tani?

Radio-Ahireti