Image default

Tubimet me shumë njerëz të partive, reagon shoqata e pacientëve

Në vend se partitë politike objektivë kryesore ta kenë shëndetin publik dhe mirëqenien e qytetarëve, ato po veprojnë në kundërshtim me këtë objektivë.

Të kërkohet votë duke rrezikuar shëndetin publik të qytetarëve në emër të vaksinimit apo të rregullimit të sistemit shëndetësor është hipokrizi, thuhet në reagim.

PRAK konsideron se këto veprime paraqesin edhe vepër penale sipas Kodit Penal, pasi që kushdo që gjatë epidemisë ose të ndonjë sëmundjeje ngjitëse nuk vepron sipas vendimeve tjera të nxjerra në bazë të dispozitave të organit kompetent, dënohet me burgim deri në dy vjet.

PRAK bën thirrje që partitë politike t’i shmangin aktivitetet që rrezikojnë shëndetin publik të qytetarëve dhe Prokurorisë së Shtetit i bëhet thirrje të ndërmarrë veprime për çdo parti ose person i cili në kundërshtim me rekomandimet e IKSHPK-së organizon tubime zgjedhore.  /Lajmi.net/

TË ngjajshme

A u “shkri” Vjosa Osmani në Vetëvendosje me qëllimin për t’u bërë bartëse e listës?

Radio-Ahireti

Baze: Kurti rrezikon ta bëj Kosovën siç ishte Serbia më 1999

Radio-Ahireti

Shqipëria publikon bilancin e koronavirusit në 24 orët e fundit

Radio-Ahireti

Gjermania me afro 1000 vdekje ditore nga COVID-19

Radio-Ahireti

Haradinaj në Natën e Zjarreve: Ta mbajmë ndezur zjarrin për liri e bashkim kombëtar

Radio-Ahireti

8 vdekje dhe 554 raste të reja me COVID-19 në Maqedoninë Veriore

Radio-Ahireti