vazhdon-rinumerimi-i-494-vendvotimeve,-procesi-pritet-te-mbyllet-neser

Vazhdon rinumërimi i 494 vendvotimeve, procesi pritet të mbyllet nesër

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve me qëllim që sa më shpejt të shpall rezultatet përfundimtare për subjektet politike dhe kandidatët, ka shtuar kapacitetet e numërimit në QNR, e po ashtu, edhe kapacitetet e shërbimit votues që po bën vlerësimin e pakove të supozuara me fletëvotime nga jashtë Kosovës.

Nga të dhënat e prezantuara gjatë së mërkurës, thuhet se janë rinumëruar rreth 33% e vendvotimeve apo 161 nga 494 vendvotime për të cilat u mor vendim që të rinumëroheshin nga KQZ.

Arsyet për rinumërimin e këtyre 494 venvotimeve kanë të bëjnë me bartje të gabuar të votave në formularin e subjekteve politike në 35 vendvotime, bartje të gabuar të votave në formularin e kandidatëve në 6 vendvotime, kandidati apo kandidatët kanë më shumë vota se subjekti politik në 370 vendvotime dhe subjekti ka vota ndërsa kandidatët jo dhe anasjelltas në 83 vendvotime.

Procesi i rinumërimit të këtyre vendvotimeve, sipas zyrtarëve të KQZ-së, pritet të përfundojë nesër.

The post Vazhdon rinumërimi i 494 vendvotimeve, procesi pritet të mbyllet nesër appeared first on Mesazhi.com.

TË ngjajshme

Tre persona lëndohen në aksidentin në Lupq të Podujevës

Radio-Ahireti

“Mbështetja ndaj muslimanëve të Arakanit do të vazhdojë”

Radio-Ahireti

Protestat shpërthejnë në Evropë mes një vale të re të COVID

Radio-Ahireti

Shkon në 14 mijë e 200 numri i votave të refuzuara nga diaspora

Radio-Ahireti

Osmani: Qytetarët e kanë ndërtuar rrugën tonë përpara, nga e cila nuk do të devijojmë në asnjë moment e në asnjë rrethanë

Radio-Ahireti

LDK merr vendim, kur të votohet Vjosa Osmani do të…

Radio-Ahireti