Vonimi i agjërimit të ditëve të lëna gjatë Ramazanit

Pyetje: Ç’duhet të bëjnë ato gra të cilat i zë Ramazani, pa plotësuar akoma agjërimin e ditëve të lëna nga Ramazani i kaluar?

Përgjigje: Këto gra duhet të pendohen sinqerisht për këtë vepër dhe të kërkojnë falje nga Allahu i Lartësuar, sepse vonimi pa arsye i zëvendësimit të ditëve të lëna, deri në ardhjen e Ramazanit tjetër është kategorikisht i ndaluar. Aishja, radijAllahu anha, thotë: “Në disa raste, nuk kam patur mundësi që t’i agjëroja ditët e lëna nga Ramazani, përveçse në Shaban.” (Pra, një muaj para Ramazanit tjetër)
Sidoqoftë, këto gra duhet t’i zëvendësojnë ditët e lëna nga Ramazani i parë, menjëherë pas Ramazanit të dytë.”

Përgjigjet Shejh Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!)

TË ngjajshme

SHARJA DHE OFENDIMET A E PRISHIN AGJËRIMIN

Radio-Ahireti

Nëse Islami është fe e dashurisë, pse muslimanët i vrasin kafshët për Bajram?

Radio-Ahireti

Agjërimi dhe gëlltitja e barnave pa ujë

Radio-Ahireti

Leximi pa abdest i Kur’anit nga telefoni

Radio-Ahireti

Urime i festave fetare të jomuslimanëve

Radio-Ahireti

Pyetja: A i lejohet agjëruesit freskimi me ujë (gusli, larja kokës etj.) gjatë temperaturave të larta?

Radio-Ahireti