zv/ministri-i-drejtesise-i-pergjigjet-pantines:-ai-qe-ka-vjedhur-parate-e-shtetit,-duhet-t’i-ktheje

Zv/ministri i Drejtësisë i përgjigjet Pantinës: Ai që ka vjedhur paratë e shtetit, duhet t’i kthejë

Ai ka thënë se edhe direktivat e Bashkimit Evropian janë përfshirë në këtë koncept dokument dhe se gjithçka është në rregull në aspektin ndërkombëtar.

Sallahu duke komentuar deklaratën e ish deputetes Shqipe Pantina se këtë ligj qeveria do ta përdor si kërbaç ndaj kundërshtarëve politikë, ka thënë se Pantina është dashur ta lexojë fillimisht koncept dokumentin pastaj të shkruaj për të.

“Agjencia për konfiskimin e pasurisë së paligjshme do të jetë plotësisht e pavarur”, ka thënë Sallahu.

Sipas tij, hartimi i Ligjit do të bëhet në konsulltim me të gjitha palët e interesuara dhe me ekspertë ndërkombëtarë.

“Do t’i ftojmë edhe ekspertët e Bashkimit Evropian”, ka shtuar zv/ministri i Drejtësisë.

“Ligji nuk do të hartohet dhe nuk do të jetë shkelë e shko dhe nuk do të jetë ligj për hakmarrje ndaj askujt. Do të jetë ligj që taksat e qytetarëve të kthehen në vend. Ligji duhet të prodhojë drejtësi. Nuk do të hakmerremi ndaj njerit të gjallë”, ka theksuar me pas Sallahu.

Zv/ministri ka theksuar se Ligji e përcakton që ai që i ka vjedhur paratë e shtetit do t’i kthej ato brenda një viti.

“Jemi në fushën civile dhe atë që bën Agjencia ka të bëjë se e dërgon lëndë shumë më shpejt në Gjykatë. E sheh që të hyrat e ligjshme dhe pasuria e bërë ka diskrepancë. Agjencia konstaton se pasuaria e krijuar është në kundërshtim me të hyrat. Dhe në bazë të këtyre argumenteve e bënë kërkesën në Gjykatë”, ka thënë Sallahu.

TË ngjajshme

Për katër muaj, Qeveria shpenzoi mbi 100 milionë euro më shumë se sa kishte të hyra

Radio-Ahireti

Lushtaku: Nëse Kurti nuk jep garanci për njerëzit tanë në Hagë, s’mund të jetë kryeministër i shqiptarëve të Kosovës

Radio-Ahireti

Rriten çmimet e produkteve bazike ushqimore, kërkohet të ndërhyjë Autoriteti i Konkurrencës

Radio-Ahireti

Azemi ia refuzon takimin Hotit veç pse iu vonua 15 minuta

Radio-Ahireti

Ish-shefi i gjykatësve të EULEX-it për WT: Liria e Kosovës është në rrezik, shpëtojeni nga padrejtësitë e BE-së

Radio-Ahireti

Von Cramon për “non- papers”: Propozimi për veriun e Kosovës, duket si statusi i Tirolit Jugor

Radio-Ahireti